Heeft u vragen? Bel ons op 0592 - 34 57 93 of stuur een e-mail naar info@jaapdik.nl
bovag autotrust

Onze werkplaats en showroom zijn gewoon geopend!

Diesel auto kopen Drenthe

Tijdens het kopen van een occasion is een dieselauto ineens veel interessanter dan wanneer u een nieuwe auto koopt. Diesel rijden is namelijk goedkoper doordat de auto minder brandstof per kilometer verbruikt. Door de hogere aanschafprijs en een hogere wegenbelasting is dit bij een nieuwe auto pas na tienduizenden kilometers rendabel, maar niet bij een tweedehands auto. Autobedrijf Jaap Dik te Drenthe zet de voordelen van het kopen van een diesel occasion graag voor u onder elkaar.

 

 

Occasions
 

 

Voordeel van de afschrijvingen op een diesel occasion

Een dieselauto is duurder dan een benzineauto door de verwerkte belasting in de aanschafprijs en de duurdere techniek. U koopt dus een duurdere motor die minder onderhoudsgevoelig is. Een tweedehands auto is tientallen procenten goedkoper dan een nieuw exemplaar, dankzij de afschrijvingen die al hebben plaatsgevonden. Daardoor is een diesel nog steeds duurder in aanschaf, maar is het bedrag in euro’s dat u meer betaalt kleiner geworden. En dus ook sneller terug te verdienen met voordelig rijden. 

Voordeel van de zuinige dieselmotor

De wegenbelasting heeft bovendien veel minder invloed dan u wellicht denkt. De wegenbelasting van een diesel is namelijk ongeveer twee maal zo hoog als die van een benzine auto. Kiest u bijvoorbeeld voor een Volvo occasion, dan is dit verschil door voordelig rijden al snel goed te maken. Niet alleen is een dieselmotor zuiniger door een hogere compressieverhouding en de verbranding van de brandstof, ook is de prijs van diesel lager dan van benzine. Niet onbelangrijk is ook de langere levensduur van de dieselmotor ten opzichte van de benzinemotor. 

Alle voordelen van een tweedehands diesel auto

De voordelen van een diesel occasion onder elkaar: 
 

 • Door eerdere afschrijvingen is een diesel niet meer zoveel duurder dan een benzinevariant
 • Een dieselmotor verbruikt minder brandstof dan een benzinemotor
 • Een dieselmotor heeft een langere levensduur dan een benzinemotor
 • De literprijs van diesel ligt lager dan die van benzine
 • Diesel zorgt voor een lagere CO2 uitstoot waardoor u milieuvriendelijker rijdt
 • Een dieselmotor is minder onderhoudsgevoelig
 • Een dieselmotor heeft een hogere koppel waardoor u comfortabeler rijdt

Uw 2dehands diesel auto koopt u bij Autobedrijf Jaap Dik

Autobedrijf Jaap Dik is gevestigd in Assen te Drenthe. Naast onze aantrekkelijke occasions verzorgen wij ook graag het onderhoud van uw auto. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld onze diesel auto’s contact met ons op via 0592 - 34 57 93, of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 • Dagelijks nieuwe occasions
 • Geen afleveringskosten
 • Hoge klanttevredenheid
 • Goedkoopste van Nederland
bovag
autotrust